Glasheldere oplossingen

Al vele jaren brengen we tot grote tevredenheid van onze klanten diverse raamfolies aan op systeemwanden, etalages en leegstaande winkelpanden. We hebben ook een ruim aanbod in folies die u en uw medewerkers beschermen tegen uv-straling, zon en warmte.

Aangenaam klimaat

Het klimaat is het gemiddelde weer over een bepaalde periode. Een klimaat is niet stabiel, het kan door natuurlijke en menselijke invloeden veranderen.

Zon- en warmtewerende folies
Deze folies zijn uitermate geschikt voor montage op alle vlakke beglazing zoals ramen en deuren.U kunt tegelijkertijd uw privacy vergroten door een folie te kiezen die de inkijk van buiten naar binnen vermindert.Volgens berekeningen leveren dit soort folies een gemiddelde energiebesparing op van 5%.

Alle voordelen van zon- en warmtewerende folies op een rij.

Warmtebeheersing

Speciale folies kunnen tot 80% van de warmte buiten houden. De warmte wordt voor een groot deel geabsorbeerd door de folie. Hierdoor wordt de leef- en werkomgeving aangenamer.

Prettig voor uw ogen

Fel en direct zonlicht is onaangenaam voor de ogen. Folies temperen tot 95% van de hinderlijke schitteringen van het zonlicht, terwijl het daglicht  wel normaal wordt doorgelaten.Er zijn ook speciale zon- en warmtewerende folies die onaangename schitteringen op uw beeldscherm dempen.

Uv-wering

Deze folies hebben een filter dat meer dan 99% van de schadelijke uv-stralen tegenhoudt. Dit resulteert in een sterke vertraging van de verkleuring van uw goederen, kleding en interieur.

Kostenbesparing

Zon- en warmtewerende folie houdt door zijn isolerend vermogen ’s zomers de warmte buiten en

’s winters de warmte binnen. Door de prima warmtebeheersing is het daarom niet nodig dat airconditioning en verwarming op volle toeren draaien. Hierdoor bespaart u in de zomer én winter energiekosten.

Een veilig gevoel

Het ontbreken van omstandigheden die op zichzelf of in combinatie met andere leiden of kunnen leiden tot een situatie waarbij schade of letsel optreedt voor mens en/of omgeving.

Veiligheidsfolies

Anti-inbraak en vandalisme

Door het laten aanbrengen van een glashelder veiligheidsfolie kunnen inbraak en vandalisme bemoeilijkt of voorkomen worden. Door de folie wordt de stevigheid van de ruit groter. Bovendien blijven de scherven door de folieaan elkaar plakken waardoor er minder snel een opening in het ruitoppervlak ontstaat.

Veiligheid: minder ongelukken

Bij een breuk in het glas zorgt de folie voor schervenbinding. Het gevaar dat glassplinters rondvliegen neemt af.

Stevigheid

De folie versterkt de ruit waardoor de kans op breuk vermindert. Ook dit verhoogt de veiligheid in en rond gebouwen. Door een vermindering van reparatiearbeid werkt dit onkostenverlagend.

Goedkoop alternatief voor gelaagd glas

Veiligheidsfolie voldoet aan vrijwel dezelfde eisen als gelaagd glas, maar is een stuk goedkoper.

Geen verkleuring

Verkleuring van uw goederen, kleding en interieur wordt tegengegaan: de folie houdt tot 99% van de schadelijke uv-straling tegen.

 

Video afspelen

Privacy of decoratief

Privacy is de persoonlijke levenssfeer die onszelf en ons handelen, eigenschappen en informatie onderscheidt en afschermt van anderen. Het begrip is afgeleid van het Latijnse ‘privatus’, dat ‘gescheiden van de rest’ betekent. Privacy kan zowel betrekking hebben op een individu als op een groep.

Mogelijkheden folies

Bos Ontwerp en Reclame levert een breed scala aan privacyfolies op systeemwanden binnen uw bedrijfspand.De folies zijn verkrijgbaar in talloze variaties: van neutraal en mat tot een grote variëteit aan designs en patronen.

Privacyfolies zijn een passende oplossing gebleken voor bijvoorbeeld:

  • banken en kantoren
  • fitnesscentra en sportscholen
  • medische praktijken
  • scholen
  • voertuigen
  • woningen

Glas brengt openheid en licht in een interieur, maar veroorzaakt eveneens privacyverlies. Privacyfolies brengen rust en afzondering terug op plekken waar u dat verlangt. Deze folies kunnen tot iedere gewenste hoogte worden aangebracht, zodat er, indien gewenst, toch visuele interactie mogelijk is.

Video afspelen

Raamtextiel

Squid en Squid opaak zijn zelfklevende, transparante stoffen geschikt voor raambekleding die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar overdag de inkijk belemmert. Het effect van Squid is vergelijkbaar met dat van etch glass of een voilegordijn, maar zijn unieke textuur geeft een warm, natuurlijk gevoel. De nieuwe versie van SQUID heeft een nog dichtere weving waardoor de inkijk niet alleen overdag maar ook ’s avonds wordt belemmerd.

Ga verkleuring tegen

Ultraviolet (afgekort uv, ook wel ultraviolette straling, black light of uv-licht genoemd) is elektromagnetische straling net buiten het deel van het spectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is.

Uv-werende folies

Glasheldere uv-werende folies houden tot 99% van de inkomende uv-straling tegen. Hierdoor wordt de verkleuring van uw goederen sterk vertraagd. Het verkleuringsproces is nooit helemaal te vermijden, maar vertragen is zeer goed mogelijk. De metaalpigmenten in de folie zorgen er namelijk voor dat de verkleurende uv-straling voor 99% wordt weerkaatst.

Etalage

Goederen die uitgesteld zijn in etalages en vitrines worden langdurig blootgesteld aan kunst- en zonlicht. Etalageruiten, voorzien van een uv-werend folie, beschermen uw goederen tegen verkleuring.

Interieur

Interieurelementen zoals gekleurde muren, meubilair en vloerkleden staan ook bloot aan verkleuring. Ook voor het interieur zijn uv-werende folies een uitstekende oplossing om verkleuring tegen te gaan.

Aan de muur

Ook foto’s, affiches en kunst (vooral aquarellen) hebben het zwaar te verduren door de verkleurende invloed van uv-straling. Bescherm uw wanddecoraties daarom met uv-werende folie op de ramen zodat u er nog langer van kan blijven genieten.